Να στείλετε μήνυμα
products

Εναλλάσσοντας σχάρα 10 τόνος/ώρα κραμάτων χάλυβα χρωμίου βιομαζών

Βασικές πληροφορίες
Τόπος καταγωγής: ΚΙΝΑ
Μάρκα: CMT
Πιστοποίηση: CE, ISO
Αριθμό μοντέλου: Προσαρμογή
Ποσότητα παραγγελίας min: 1 σύνολο
Τιμή: Negotiable
Συσκευασία λεπτομέρειες: Τυποποιημένη συσκευασία εξαγωγής
Χρόνος παράδοσης: 120 εργάσιμες ημέρες
Όροι πληρωμής: T/T, L/C
Δυνατότητα προσφοράς: 50 σύνολα έτους
Λεπτομερής ενημέρωση
Χωρητικότητα σχεδιασμού: 1 - 200 MW Πρότυπο σχεδίασης: GB 50879-2013
Ελεγχος: Siemens PLC Έργο με το κλειδί στο χέρι: Ναί
Κατάσταση: Ολοκαίνουργιο Ονομα: Παλινδρομική σχάρα από κράμα χάλυβα 10 τόνους/ώρα MW βιομάζας χρωμίου
Υψηλό φως:

Εναλλάσσοντας σχάρα κραμάτων χάλυβα

,

10 ενεργειακές εγκαταστάσεις βιομαζών τόνου/ώρα

,

10 εναλλάσσοντας σχάρα τόνου/ώρα


Περιγραφή προϊόντων

Παλινδρομική σχάρα βιομάζας χρωμίου από κράμα χάλυβα 10 τόνους/ώρα MW

 

Περιγραφή προϊόντος:
Με τη δυναμική ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των εγκαταστάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης των εκπομπών, τα καύσιμα βιομάζας (ανάλογα με τις φυσικές ιδιότητες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: η μία είναι τα απόβλητα βιομάζας, όπως άχυρο άχυρου, πριονισμένος φλοιός, μπλοκ ξύλου, φοίνικες κ. και το άλλο Είναι ένα είδος σωματιδίων κανονικού μεγέθους που σχηματίζονται με μηχανική επεξεργασία και κοκκοποίηση του πρώτου τύπου ως πρώτη ύλη) ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, λόγω των μηδενικών εκπομπών άνθρακα, έχει γίνει ένα φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο που είναι ευεργετικό στο περιβάλλον.Η τεχνολογία της καύσης βιομάζας έχει επίσης αναπτυχθεί και εφαρμοστεί ευρέως και η παραγωγή καυσίμου βιομάζας έχει βιομηχανοποιηθεί.Το καύσιμο βιομάζας είναι κατάλληλο για διαφορετικό εξοπλισμό καύσης λόγω της διαφορετικής πυκνότητας, υγρασίας και φυσικών ιδιοτήτων του και ο τρόπος καύσης καυσίμου βιομάζας με παλινδρομική σχάρα έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως και σταδιακά ωριμάσει.


Ο σχεδιασμός της κεκλιμένης αερόψυκτης παλινδρομικής σχάρας μπορεί να αυξήσει τον όγκο του κλιβάνου, ο οποίος ευνοεί την εξάντληση των πτητικών ουσιών και επίσης ευνοεί την πλήρη ανατροπή του καυσίμου βιομάζας με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό στη ζώνη προθέρμανσης του σχάρα, έτσι ώστε κάθε επιφάνεια του καυσίμου να μπορεί να τυλιχτεί πλήρως.Όλοι μπορούν να λάβουν την ακτινοβολία καυσαερίων υψηλής θερμοκρασίας, η οποία επιταχύνει την εξαέρωση της δικής τους υγρασίας, έτσι ώστε το καύσιμο να μπορεί να καεί σταθερά όταν κυλά στη ζώνη καύσης της σχάρας.


Η παλινδρομική σχάρα κινείται από υδραυλική πίεση, η οποία είναι σχετικά σταθερή και ρυθμίζεται εύκολα.Συνειδητοποιήστε ότι κάθε περιοχή μπορεί να ελέγχει ανεξάρτητα την ταχύτητα περιστροφής και λειτουργίας του καυσίμου και να ελέγξετε με μεγαλύτερη ακρίβεια τον χρόνο παραμονής του καυσίμου σε κάθε περιοχή στη σχάρα για να διασφαλίσετε ότι το καύσιμο βιομάζας έχει καεί πλήρως.


Σύνθεση και χαρακτηριστικά:
1. Το πλήρες σύνολο του συστήματος παλινδρομικής σχάρας αποτελείται κυρίως από παλινδρομική σχάρα, θάλαμο καύσης, σύστημα ώθησης, μηχανή τροφοδοσίας, υδραυλικό σταθμό, μηχανή κοπής σκωρίας και άλλο εξοπλισμό.


2. Τα κύρια εξαρτήματα της παλινδρομικής σχάρας: πλαίσιο σχάρας, σταθερή δοκός, κινητή δοκός, παλινδρομικό πλαίσιο, συσκευή ώθησης-έλξης, τεμάχιο σχάρας.


3. Υπάρχουν αρκετές συσκευές push-pull και οι αντίστοιχοι ανεξάρτητοι θαλάμοι αέρα στο πλαίσιο της σχάρας.Ο αριθμός των συσκευών ώθησης και των ανεξάρτητων θαλάμων αέρα καθορίζεται από το μέγεθος της περιοχής σχάρας.


4. Η διάταξη ώθησης-έλξης της σχάρας αποτελείται από έναν κύλινδρο λαδιού, μια ράβδο ώθησης, ένα παλινδρομικό πλαίσιο και μια παλινδρομική ράγα οδήγησης.


5. Ο θάλαμος αέρα εξαγωγής του παλινδρομικού κλιβάνου χωρίζεται σε διάφορους ανεξάρτητα ελεγχόμενους θαλάμους αέρα και η εισαγωγή αέρα κάθε θαλάμου αέρα ελέγχεται από τη χειροκίνητη θύρα ρύθμισης στον σωλήνα διακλάδωσης εισαγωγής αέρα.Η ράβδος ώθησης της συσκευής ώθησης-έλξης είναι εξοπλισμένη με μια πλάκα στεγανοποίησης όταν διέρχεται από τον θάλαμο ανέμου, έτσι ώστε να αποτρέπεται η διέλευση του ανέμου από κάθε θάλαμο ανέμου.


6. Το παλινδρομικό κομμάτι σχάρας είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη θερμότητα κράμα χάλυβα, το οποίο εξασφαλίζει τη μακροχρόνια σταθερή λειτουργία του τεμαχίου σχάρας σε υψηλή θερμοκρασία.


7. Τα κύρια εξαρτήματα του συστήματος ώθησης: χοάνη τροφοδοσίας, σιλό, κιβώτιο ώθησης απορριμμάτων στο στόμιο του κλιβάνου, θύρα τροφοδοσίας, υπολειμματική χοάνη επιστροφής πλάκας ώθησης

 

Χωρητικότητα σχεδιασμού

 

 

15 MW 25 MW 35 MW 50 MW

Θερμική Απόδοση

 

95% 95% 95% 95%

Ατμός

Πίεση

 

0,8, 1,6 MPa 0,8, 1,6 MPa 0,8, 1,6 MPa 0,8, 1,6 MPa

Λάδι αγωγιμότητας

Θερμοκρασία

 

200-300 ℃ 200-300 ℃ 200-300 ℃ 200-300 ℃

Θερμοκρασία καυσαερίων

 

300-800 ℃ 300-800 ℃ 300-800 ℃ 300-800 ℃

Καύσιμα

 

 

Βιομάζα, Φυσικό αέριο, Καφέ άνθρακας, Αργό πετρέλαιο, Λυματολάσπη

 


Εάν ενδιαφέρεστε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ!
 

Εναλλάσσοντας σχάρα 10 τόνος/ώρα κραμάτων χάλυβα χρωμίου βιομαζών 0

 

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας
Jeremy

Τηλεφωνικό νούμερο : +8618913639978

WhatsApp : +8618913639978